En bra flyttfirma för köksgrejerna

En bra flyttfirma för köksgrejerna

Jag tillbringar mycket tid i köket. Därför är det viktigt att det är ordning och reda där, och att alla saker är hela och rena. Jag skulle inte vilja att den som ansvarade för min flytt tappade bort lådor, eller fick saker levererade i trasigt skick. 

En dålig flytt skulle kunna skapa stor oordning, och därför kommer jag att vara noga med valet av flyttfirma den dag jag ska flytta nästa gång. Det är nämligen stor skillnad mellan olika flyttfirmor, och det finns gott om oseriösa aktörer, även om de seriösa också är många, som tur är. 

Vem som helst kan arbeta på en flyttfirma, det kan vara alla från en f.d. allsvensk fotbollsspelare till personer med kopplingar till MC-gäng. Därför är det viktigt att kolla upp firman du funderar på att anlita.

Så väljer du flyttfirma

Även om det finns många bra och kompetenta flyttfirmor i landet kan det vara lätt att bli lurad när man ska hitta en firma att anlita. Många av dem är nämligen bra på att framstå som seriösa. Men det finns flera sätt att avslöja dem. Därför bör du göra lite research när du ska välja flyttfirma att anlita. 

  • Lita inte på betyg på nätet. De kan vara fejkade, eller rent av tagna från konkurrenternas sajter. Bättre är att prata med vänner och bekanta. Eller be om rekommendationer på Facebook.
  • Kontrollera att flyttfirman har ett organisationsnummer, och är registrerad hos Skatteverket.
  • Kontrollera också att firman har yrkestrafiktillstånd. Det är ett krav för att de ska ha rätt att utföra flyttjänster. Du kontrollerar detta hos Transportstyrelsen, som är den myndighet som utfärdar yrkestrafiktillstånd. 
  • Skriv ett tydligt avtal, som inte lämnar utrymme för otydligheter. Det ska tydligt framgå vad som ska levereras, från vilken adress och till vilken destination, samt till vilket pris.