Sommarstuga i Norrtälje med nytt tak

Sommarstuga i Norrtälje med nytt tak

En sak jag inte skrivit särskilt mycket om här är min sommarstuga. Faktum är att den ligger i Norrtäljetrakten. Jag kommer inte avslöja exakt var den ligger, dock. Nu är det hur som helst dags att byta tak på den, och jag kommer troligen att välja ett plåttak från Finland.

Norrtälje är en mycket populär kommun. Kanske inte framför allt när det handlar om att bo där permanent, men många stockholmare vill gärna ha fritidshus där. Jag är en av de lyckliga. Även om priserna är höga (det billigaste fritidshuset i kommunen just nu har utropspriset 1,4 miljoner på Hemnet) går det att komma billigare, men inte billigt, undan. Jag lyckades, och det var tack vare två saker.

  1. Jag valde att köpa en stuga som inte ligger i absoluta närheten av Norrtälje, utan en bit norrut i kommunen. Där är det nämligen billigare, även om kommunikationerna är sämre.
  2. Jag köpte en stuga med ett visst renoveringsbehov. Inte ett ruckel, men verkligen inte en stuga med alla moderna bekvämligheter. Det gick dock att bo där så fort jag hade fått nycklarna, sen får man ta renoveringen lite pö om pö.

Dags för nytt tak

Nu har det blivit dags att ta hand om taket. Jag har inte skrivit på nåt avtal än, men antagligen blir det ett plåttak från Finland. Jag hittade företaget Takläggarenstockholm.org, som har sitt huvudkontor i Stockholm men tar även hand om kunder i Norrtälje. Personlingen vill man hitta en takläggare i norrtälje för att slippa en massa tillägg för resor till projektet. Företaget har lagt ohyggligt många tak i Norrtälje där merparten av renoveringarna har varit villatak men även mindre tak såsom fritidshus. Eftersom klimatet förhållandevis hårt i Sverige vet man också att dessa tak håller för regn, snö och minusgrader. Så det är ytterligare en kvalitetsstämpel för mig.