Stavmixer – min hjälpreda i köket

Stavmixer – min hjälpreda i köket

Om det är en köksmaskin jag verkligen tycker att alla ska ha hemma i köket så är det en stavmixer. Med en stavmixer kan du mixa, hacka och blanda det mesta. Den gör så att all matlagning går mycket snabbare och du kommer spara massor med tid. Dessutom ger stavmixern ett stilrent och snyggt intryck i köket.

Min stavmixer är helt klart det smartaste verktyget jag har i köket och den är dessutom riktigt välanvänd. Den plockas fram vid de flesta matlagningar och används för att mixa olika röror, soppor, såser och mycket mer. Mitt favoritanvändningsområde är att använda den till att hacka lök, vitlök och morötter. Det bästa är nog dock att maskinen, trots att den är så användbar, tar riktigt liten plats i köket. 

Välj en stavmixer med kraftfull motor

När du köper en stavmixer får du oftast ett helt paket med olika delar. Dels får du själva stavmixern och dels olika behållare och bägare som du kan mixa i. Ska du mixa till exempel en soppa kan du dock sticka ner stavmixern direkt i kastrullen. 

Förutom behållare brukar det även ingå lock, singelvisp och hackare. Allt du behöver alltså. För enklast användning bör du införskaffa en stavmixer med turbofunktion och kraftfull motor.